Merupakan minuman kesihatan yang mengandungi antioksida yang tinggi. Menggunakan khasiat semulajadi Permaisuri Buah. Kandungan antioksida telah dikaji oleh penyelidik daripada Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) di bawah Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar.
Kandungan :
Ekstrak keseluruhan buah manggis
Ekstrak Acai
Ekstrak Biji Anggur
Ekstrak Delima
Puri Roselle
Jus Epal
D-Ribose
Bahan lain yang dibenarkan :
Ascorbic Acid
Xanthan Gum 415
Potassium Sorbate
Permitted Flavours
Citric Acid
MANGGIS Dipercayai berasal dari Kepulauan Sunda dan Maluku dan dikenali sebagai “Queen of fruit”. Digunakan dalam perubatan traditional seperti merawat penyakit Malaria, cirit-birit, tibi, ulser, buasir, sembelit dll. Kulit manggis mengandungi sebatian unik “xanthone” yang tinggi. Dikaji oleh FRIM (Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia).

Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) :
Merupakan sebuah insitusi penyelidikan hutan tropika terulung di dalam dan luar negara
Merancang dan melaksanakan penyelidikan dalam sektor perhutanan serta pemuliharaan sumber hutan
Menjalin kerjasama penyelidikan dan pembangunan (R&D) hutan dengan badan dalam dan luar negara
MS ISO 9001: 2000
XANTHONE:
Satu kelas sebatian aktif biologi unik yang mempunyai keupayaan bioaktif - seperti ciri-ciri antioksida
Sumber Super antioksida yang paling tinggi
Stabil (tidak musnah)pada suhu yang tinggi

Tiada ulasan:
Catat Ulasan